Tényleg itt lesz a legújabb magyar horgászparadicsom?

MTI2012. április 3. 19:33

Horgásztó lehet a Balatonföldvár szívében található halastóból, amiről szándéknyilatkozatot írt alá a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület kezdeményezését elfogadva - közölte Fekete Tamás, az egyesület alelnöke az MTI-vel kedden, hozzátéve, az együttműködés jegyében új fesztivált is rendeznek nyáron Balatoni Halásznap néven.

Fekete Tamás kifejtette, Balatonföldvár horgászparadicsommá válásáért komplex turisztikai fejlesztésbe kezdtek, amelynek révén a település szívében elterülő, több mint 20 hektáros halastavat horgásztóvá kívánják alakítani a BHNp szakértelmére alapozva.



Nagyobb térképre váltás

A Natura 2000-es területet érintő tó turisztikai hasznosításával kapcsolatban az egyesület alelnöke úgy látja, a kistérség és a halászati cég érdekei szerencsésen találkozhatnak. Olyan egyedi attrakció jöhet létre, amely összhangban lesz a fenntarthatóság és a természeti környezet megóvásának szempontjaival.

A turisztikai szervezet a horgászturizmus fellendítéséért támogatni kívánja a halászati cég által tervezett "horgászbarát vendégház" minősítési rendszer kidolgozását és bevezetését, és székhelyén a helyi Tourinform irodában maga is árusítani fogja a balatoni horgászjegyeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A közös tervek közt szerepel a balatoni hal népszerűsítése és a tó halászati hagyományinak ápolása az idén először, június 30-án megtartandó Balatoni Halásznap megszervezésével.

Címkék: