Mi lesz a következő? Út-és hídfelújítások jönnek Budapesten

Pénzcentrum2011. december 13. 10:03

Új szemlélettel végzi a főváros az útfelújításokat, a rekonstrukció része a minőségbiztosítás, a felújításhoz kapcsolódva a forgalmi rend átalakítása, a jelzőlámpák összehangolása. Idén 29 fővárosi útszakasz újult meg összesen 19 kilométeren. Jövőre kétéves program keretében több mint 16 milliárd forint jut útfelújításokra, és csaknem hétmilliárd a hidak rekonstrukciójára - mondta hétfői tájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

A jövőre induló, kétéves útfelújítási program keretében 2012-ben 23 milliárd forint jut utak és hidak rekonstrukciójára (előbbire 16,1, utóbbira 6,7 milliárd), kátyúzásra pedig 4,5 milliárd. A felújítandó útszakaszokat több csoportba sorolták, ezek a nagy forgalmú fő- és tömegközlekedési útvonalak, a midibuszok útvonalai, a rövid és csomóponti szakaszok, illetve a villamosvágányokkal együtt, párhuzamosan megújuló utak. A következő két év felújításának tervei készen állnak, és megvan a szükséges pénzügyi keret is - jelentette ki a főpolgármester.

A legnagyobb torlódást valószínűleg a Jászberényi út teljes felújításra fogja okozni. Az útszakaszt egymilliárdos állami keretből hozzák rendbe, a Rákoskeresztúrra vezető buszkorridor kialakításához kapcsolódva - mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. Hozzátette, nagyobb hangsúlyt fognak helyezni az autósok tájékoztatására. A tervezést pedig úgy készítik elő, hogy a munkákkal a nyári szünet idején végezni tudjanak. A BKK az összes, még meglévő garanciális igényét is érvényesíteni fogja. A hidakat tekintve még folynak a vizsgálatok, hogy a Petőfi vagy a Lánchíddal folytatódjon-e a rekonstrukciós program.

Címkék:
petőfi hid,