Autósok: szigorúbb büntetések jönnek

Pénzcentrum/InfoRádió2011. szeptember 29. 11:34

A szabálysértések szigorúbb szankcionálását és a járművezetői képzés rendszerének megváltoztatását javasolja a Nemzeti Fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára - számolt be az InfoRádió. A cél a halálos közúti balesetek csökkentése.

A statisztikai adatok szerint a személyi sérüléses balesetek száma kilenc, a közúti balesetben meghalt személyek száma pedig tíz százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest. Kevesebb lett az ittasan okozott közúti balesetek száma is - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Schváb Zoltán hozzátette: Magyarország azt vállalta az Európai Unió előtt, hogy 30 százalékkal csökkenti a közúti közlekedési balesetek számát. Ehhez képest idén összességében, mintegy 40 százalékos volt a csökkentés.

A helyettes államtitkár szerint szükség van a szabálysértések szigorúbb és hatékonyabb szankcionálására. Ezen kívül szemléletformálással is csökkenteni kívánják a halálos közúti közlekedési balesetek számát.

A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy elfogadták a középtávú közlekedésbiztonsági akcióprogramot, amely két évre szól. Ebben többek között nemcsak ellenőrzés, hanem baleset-megelőzés és kutatásfejlesztés is szerepel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: