Újdonság: családi fitnesz parkok a MOL-kutakon

Pénzcentrum2011. augusztus 18. 20:07

A MOL-csoport több helyen, a hosszabb tranzitvonalakon családi fitnesz parkot telepített benzinkútjai mellé. A kezdeményezés célja, hogy a hosszú, fárasztó vezetés közben egy-egy benzinkúton megállva a sofőrök és az autó utasai kis testmozgással frissítsék fel magukat, hogy utána biztonságosan folytathassák útjukat.

A régióban újnak számító fitnesz parkok egyelőre hat, MOL-csoporthoz tartozó benzinkútnál találhatók meg. Magyarországon az M7-es autópályán a velencei és a balatonlellei MOL-töltőállomásokon, Szlovákiában egy Slovnaft, Horvátországban pedig három Tifon kúton.

A balatonlellei MOL benzinkúton augusztus elején adták át azt a 86 m2-es családi fitnesz parkot, amely 6 különböző funkciójú fitneszgéppel nyújt lehetőséget a hosszú úton lévő családoknak a felfrissülésre.

A szabadtéri eszközökön át lehet mozgatni a derekat, a csípőt, a kar-és vállizmokat, sőt még páros gyakorlatokra is van lehetőség. Az eszközök használatához, a gyakorlatok helyes végrehajtásához nem szükséges gyakorlott sportembernek lenni - a telepített táblák mindent elmondanak szövegesen és ábrákkal is. Sőt javaslatot is adnak arra, milyen gyakorlatokkal lehet a legjobban felfrissíteni az ülés közben elzsibbadt végtagjainkat.

Mindezek mellett gyerekjátékok is várják a legifjabbakat, és a társaság a kutyatulajdonosokra is gondolt, hiszen kutyafuttató is van a fitnesz parkok mellett, így a kedvenceknek sem kell az autóban raboskodniuk míg a gazdáik mozognak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fitneszgépek oly módon lettek kialakítva, hogy strapabíróak és az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóak legyenek, ugyanakkor a funkciójukat tökéletesen és biztonságosan ellássák.

 

Címkék:
slovnaft,