Ingyenes strandok a Balatonnál - itt a teljes lista

Pénzcentrum2011. július 9. 08:02

Szabadstrandok a Balatonnál - sok az ingyenes fürdési lehetőség A magyar tenger több településén találunk ingyenes szabadstrandokat. A kánikula beköszöntével sokan a vízpart felé veszik az irányt, a spórolósabbaknak mutatjuk az ingyenes strandok listáját.


A Balaton körül több helyen találhatunk olyan nyitott partszakaszokat, ahol a fürdési szabályokat betartva szabadon lehet fürödni - tájékoztat a balatontipp.hu szakportál. Többnyire valamilyen strandi szolgáltatások - öltözési lehetőség, illemhely, büfé... - is működik az ilyen helyeken. Vannak teljesen kiépített strandok is, ahol az utóbbi években megszüntették a belépődíj szedését. Ezeken ugyanolyan kényelmi, biztonsági szolgáltatások működnek, mint máshol a fizetős strandokon.

Így vigyázz értékeidre a strandon: hasznos tippek - KATTINTS

Nagyon fontos tudni, hogy a Balatonnál a szabadstrand kifejezés mindig olyan helyet jelent, ahol szabadon és ingyenesen, tehát belépő vagy más díj fizetése nélkül lehet strandolni.

Kevesen tudják, hogy a Balatonban hivatalosan ott szabad fürdeni, ahol azt nem tiltják (például kihelyezett táblákkal). Így tehát a legtöbb önkormányzat él is a lehetőséggel, és kisebb-nagyobb partszakaszokat szabadít fel annak érdekében, hogy ott ingyenes fürdőhelyet létesítsen.

A legjobb (fizetős) balatoni strandok listájához KATTINTS IDE!

A legfontosabb szabály, hogy tilos fürödni korlátozott látási viszonyok között, például ködben, vagy sötétben, és természetesen mindig figyeljük a viharjelzéseket. Aki tiltott helyen fürdik, pénzbírsággal sújtható.

Éjszaka csak a vízfelület megvilágított részén szabad a fürdőzés, de ott is csak a mélyvíz határáig. Szintén tiltott a fürdés hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és a fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében. A kijelölt fürdőhely határa a parton 60x30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával, a vízen vörös-fehér függőlegesen csíkozott, henger alakú, legalább 50x50 cm-es bójákkal van megjelölve.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szabadstrandok az ÉSZAKI parton - ITT A LISTA

Címkék: