A VOLT Fesztiválon lesz a hivatalos EU-záróbuli

Pénzcentrum2011. április 1. 15:32

Június 28-ától öt napra Európa színeibe öltözik Sopron, a VOLT Fesztivál ad otthont ugyanis az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijának. A nagyszabású és tartalmas programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók és művészek, a résztvevőket Európa Kemping és Európa Konyha is várja.

A VOLT Fesztivál központjában felépülő találkahely az Európa Konyha, amely számos szolgáltatással áll a VOLT vendégeinek rendelkezésére. A hely elsődleges funkciója, hogy az Európai Unió egyes tagállamainak gasztronómiáját mutassa be. Az étlapon naponta változó menüsort találnak a fesztiválozók, így arra is lehetőségük nyílik, hogy az egyes fogásokat más-más EU-konyhából válasszák ki. A nemzetközi kínálathoz természetesen markáns hazai választék is kapcsolódik: a Magyar Konyha a legjellegzetesebb honi ízeket kínálja majd.

A VOLT Fesztivál szervezői a hazai és külföldi vendégeket számos programmal és eseménnyel várják Sopronba. "VOLT Hungarikum Top 10" címmel kiállítást is szerveznek, amelyhez a közönség segítségét várják. Internetes szavazás során derül majd ki, melyek azok a tájak, könyvek, ételek, italok és tárgyak, amelyeket a magyar fiatalok hungarikumnak tartanak. 

 

Címkék: