Bosszú az autópályán: megverték az őket feltartó autó vezetőjét

Pénzcentrum2011. január 9. 20:02

Letartóztatta a rendőrség azt a Ferrari tulajdonost, aki megtámadott egy másik autóst, mert az nem akarta őt elengedni az egyik olaszországi autópályán.

Miután az autópályán nem tudta megelőzni, az előtte szabályosan haladó autót, a 320 kilométeres óránkénti sebességre képes Ferrari 485-ös tulajdonosa leszorította a vétlen sofőrt a leállósávba, ahol később a vita tettlegességig fajult. Először a luxusautó tulajdonosa és utasa betörte a Fiat 600-as személyautó ablakát, majd később a verekedéstől sem riadtak vissza, hogy vélt sérelmükért bosszút álljanak a sértetten.

Az autópályán haladó több jármű utasa elhűlve figyelték az eseményeket. Szerencsére éppen az autópálya ezen a szakaszán haladt egy szolgálaton kívüli rendőr is, aki látván a csetepatét azonnal lelassított, hogy szolgálatba helyezve magát leállítsa a dulakodó járművezetőket. Az intézkedő rendőrnek köszönhetően a Fiat tulajdonosa kisebb felszíni sérüléssekkel és néhány horzsolással megúszta a támadást. Azonban a szemtanúk egybehangzó állítása szerint sokkal komolyabb véget is érhetett volna az összetűzés.

Később a párbaj szemtanúi közül valaki értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezvén azonnal letartóztatták a magából kifordult sportautó tulajdonosát és annak társát. A 166 000 fontot (54 millió forint) érő luxusautó átvizsgálásakor a hatóság emberei 23 600 font (7,7 millió forint) tisztázatlan eredetű készpénzt találtak az autóban, aminek keresik a származását. A hatóság a sportautó vezetőjét és másik utasát őrizetben tartja a vizsgálat végéig.

 

Címkék:
tettlegesség,