Lopás és csapás: a kiherélés csak a kezdet

Világgazdaság2010. december 9. 10:02

Megszenvedték az elmúlt évet a magyar autókölcsönző társaságok, 40 százalékkal kevesebb jármű van a piacon - írja a Világgazdaság.

A válság nem csupán a magyar cégeket sújtotta: az Európai Unióban általánosan jellemző, hogy a forgalom szűkülése miatt lecsökkent a flották nagysága. A külföldre utazóknak legalább egy héttel korábban le kell foglalniuk bérautójukat a célállomáson.

Magyarországon a tavalyi mélypont után egyes cégek ugyan 20 százalékos árbevétel-növekedést is tapasztalnak, de azért, mert a forint gyengülése révén a repülőtéren euróban fizetett bérleti díj nagyobb bevételt jelent. A flották mérete az újautó-beszerzések és a használtak értékesítésének nehézségei miatt is csökkent - nyilatkozta a lapnak Kozák József. a piacvezető Hertz Magyarország ügyvezető igazgatója.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az autókereskedők már nem visszavásárlási garanciával adják át a kocsikat, azaz a szerződésekben nem rögzítik, hány hónap múlva és milyen összegért veszik vissza a kölcsönzők használt autóit.

Trükkös tolvajok is nehezítik a helyzetet

Mint arról a Pénzcentrum.hu a napokban beszámolt, a hazai autókölcsönzők helyzetét nehezítik az alkatrészcsalásra szakosodott csoportok is. Az elkövetők bérelnek egy kifogástalan műszaki állapotban lévő autót, majd egy azonos típusú, javításra váró járműbe átpakolják a kölcsönzöttből a szükséges alkatrészeket. Az alkatrészlopás a nagy nemzetközi kölcsönző-hálózatok mellett a kisebb magyar cégeket is érzékenyen érinti. Egy benzines Opel Astra napi 10-20 ezer forintba kerül a bérbeadó cég árfekvésétől függően, így igencsak sokat lehet fogni a kölcsönautó kiherélésén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Korábbi cikkünk a témában: Itt a legújabb lopási trükk! Kiherélik az autókat! - Kattints!


Címkék: