Itt a legolcsóbb a benzin az áremelés előtt! Lista

Pénzcentrum2010. december 6. 16:02

Szerda nulla órától a benzin bruttó nagykereskedelmi ára 8, míg a gázolajé 6 forinttal növekszik. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a Magyarországon található legolcsóbb illetve legdrágább kutakat, hogy segítse azokat az autósokat, akik még a rekord méretű áremelés előtt szeretnék megtankolni autóikat.

Bár az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések mutatkoznak, az autósok nagyjából ugyanilyen árváltozásokkal szembesülhetnek majd a benzin illetve gázolaj esetében az egyes töltőállomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 353-354, a gázolajat pedig átlagosan 340-341 forint környékén tankolhatjuk literenként.

A szerdai áremelkedésre vonatkozó döntéshez nagymértékben hozzájárult, hogy a benzin és a gázolaj forintban mért tőzsdei átlagára egyaránt jelentős mértékben emelkedett a múlt hét folyamán.

A Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik településen kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy a legolcsóbban egy bócsai Agip-kúton tankolhatnak a benzines gépjárművel rendelkező autósok, ott 333,9 forintot kérnek egy liter 95-ösért.

Megállapítható továbbá, hogy legdrágábban a Budapestet Letenyével összekötő M7-es autópályán utazók juthatnak üzemanyaghoz. Az M7-es mentén található balatonkeresztúri Shell- illetve a siófoki Agip-kúton is 360,9 forintért mérnek egy liter 95-ös benzint.

Gázolaj

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legolcsóbban egy ásotthalmi magánkúton adják a gázolajat, ezen a töltőállomáson 318,9 forintba kerül egy liter dízel.


Az adatbázis szerint egy a 8-as úton található Ajka-bakonygyepesi MOL-kúton a legdrágább a dízelolaj ára, ott 361,9 forintot kérnek literenként.

 

Címkék: