Wellness-templomok Magyarországon

Pénzcentrum2010. október 10. 07:02

Az osztrák üzleti döntéshozók által forgatott és olvasott Bank-exklusiv szakmai magazin legfrissebb száma a Magyar Turizmus Zrt. adataira hivatkozva 'Magyarország "fürdőtemplomai" vonzzák az osztrákokat' címmel közölt összeállítást.

A cikk megemlíti, hogy az elmúlt évben igen dinamikusan nőtt az osztrák vendégéjszakák száma hazánkban, s ez nominálisan jelentős potenciált jelent, mivel Magyarországnak Ausztria a második legfontosabb küldőpiaca. Az osztrák turisták számára továbbra is sláger Hévíz-Sárvár-Bük termál-háromszögében található fürdő- és "wellness templomok" meglátogatása - írja a cikk.

A nagy presztízsű gazdasági szaklap, a WirtschaftsBlatt ugyancsak a közelmúltban részletes összeállításban foglalkozott a Magyarországra irányuló osztrák turistaforgalommal. Kovács Balázzsal, az MT Zrt. ausztriai külképviselőjével készült interjú alapján közölt átfogó cikk osztrák szemszögből járta körbe és mutatta be a magyar turizmus helyzetét és jövőjét.

"Az osztrákok újra felfedezik Magyarországot" című összeállítás szerzője megjegyezte, hogy a magyar turizmus a gazdaságilag és turisztikai szempontból egyaránt nehéz elmúlt évben sokat köszönhet az osztrák piacnak, ahonnan tavaly közel rekordszámban érkeztek a turisták Magyarországra. A cikk több helyen idézi az MT Zrt. bécsi irodájának vezetőjét, aki Ausztriában jelentős potenciált lát Kelet-Magyarország, valamint a kulturális attrakciók népszerűsítésében.

Az utóbbira Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa sikere nagyon jó példa: az idei év első 8 hónapjában 58%-kal több osztrák vendég (összesen: 6533 fő) 40%-kal több vendégéjszakát (összesen:16037 éj) töltött el a régió kereskedelmi szálláshelyein a tavalyi év azonos időszakához képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A WirtschaftsBlatt cikke kitért arra is, hogy Budapest tavaly óta immár az ÖBB railjet komfortvonatával is elérhető az osztrák nagyvárosokból, amely 2009-ben a magyar fővárosban 15 százalékot meghaladó vendégforgalom-növekedést generált a relációból.

 

Címkék: