Száguldó vonatok két magyar nagyváros között?

Pénzcentrum/MTI2010. szeptember 21. 12:02

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a Miskolc-Nyíregyháza vasúti vonalszakasz megvalósíthatósági tanulmányának és engedélyezési terveinek elkészítésére, a tervezési sebesség 160 kilométer óránként, és a vonal nagyobb részt kétvágányú lesz.

A felhívás szerint a Miskolc-Mezőzombor közötti szakaszra két vágányt kell tervezni. Mezőzombor - Nyíregyháza között pedig szakaszosan, vagy teljesen kell kétvágányúvá tenni a vonalat. Ez attól függ, hogy az ajánlatkérő által átadott középtávú és az ajánlattevő által kidolgozandó hosszú távú menetrendi koncepció milyen hosszban igényli a dupla vágányt.

 


Az ajánlattevőknek kalkulálniuk kell a kapcsolódó szárnyvonalak és az autóbuszok "ráhordó kapacitásával" is, és meg kell tervezni a vasútállomásokon a P+R parkolókat.

Nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek a nettó árbevétele az utolsó 3 év bármelyikében nem érte el vasúti tervezésből a nettó 800 millió forintot. Emellett több vasúttervezési referenciát is be kell mutatni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ajánlattételi határidő november 11, az eredményhirdetés tervezett időpontja december 9. A legalacsonyabb árat kínáló lesz a nyertes.

Címkék: