Wizz Air: új járatok decembertől

Pénzcentrum2010. augusztus 24. 18:02

Új járatokat indít a Wizz Air Budapestről, így a diszkont légitársasággal az év végétől már Törökország is elérhető. A Wizz Air szerint mérföldkövet jelent a légitársaságnál, hogy már EU-n kívüli desztináció is elérhető Budapestről. A légitársaság december 17-től Isztambulba indít hetente négy menetrendszerinti járatot, Antalya felé pedig hetente kétszer közlekedik jövő nyártól a Wizz Air.

A légitársaság kereskedelmi igazgatója, Abrán György elmondta, hogy a további növekedési lehetőségeket folyamatosan vizsgálják Budapestről. A török célállomásokkal kapcsolatban közölte, hogy nemcsak a turisztikai, de az üzleti utazóktól is várják a növekedést az új útvonalakon.

A Wizz Air folyamatosan bővítette kapacitásait az elmúlt hónapokban, 2010 augusztusában 25 célállomás érhető el és júliusban a budapesti bázisra megérkezett a negyedik gép is. Nyártól új járatokat indított a légitársaság, például Catania, Frankfurt-Hahn, Bari, illetve Pisa felé, valamint több útvonalán a járatsűrűséget is növelte.

 


Budapestről az elmúlt 12 hónapban 1.1 millió utast szállított a Wizz Air és havonta átlagosan 17%-os volt az utasforgalom dinamikája év/év alapon, amit az új járatok, illetve a járatsűrítések is segítettek. A cég Ferihegyen piacvezető, augusztusban a diszkont légitársaságok között 55%-os részesedéssel rendelkezett. Mint ismeretes, a Ryanair ősztől kivonul a budapesti piacról, ami további növekedési lehetőséget jelenthet.

A Wizz Air a tavalyi évben utasforgalom alapján piacvezető volt Közép-Kelet-Európában, ugyanis 7.8 millió utast szállított összes járatán, eközben a cseh CSA 4.7, a LOT 3.6, a Malév 3.2, a Tarom 1.6 millió utast szállított 2009-ben. Bár hozzá kell tenni, hogy a Wizz Air több országban rendelkezik leányvállalattal (már 12 bázissal működik), míg a régiós légitársaságok inkább csak a helyi piacokat szolgálják ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 


A diszkont légitársaságok között is piacvezető a régióban a Wizz Air, ugyanis Közép-Kelet-Európában 30% feletti részesedéssel rendelkezett, ehhez képest a Ryanair 22%-os, az easyJet 9.8%-os részesedést ért el. A Wizz Air csoportszinten a teljes idei évre összesen 9.8 millió utassal számol, ami 25%-os növekedést jelent 2009-hez képest. Az elmúlt 12 hónapban összesen 8.9 millió utast szállított a Wizz Air és munkavállalóinak száma mára meghaladja az 1250 főt.

Címkék: