Most NE tankolj! Szerdától tovább esnek az üzemanyagárak

Pénzcentrum2010. augusztus 23. 13:32

Szerdától ismét csökkennek a hazai üzemanyagárak - értesült a Portfolio. A MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát négy, míg a gázolajét három forinttal mérsékli.

Szerdán (2010. augusztus 25-én) nulla órától 4 forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 3 forinttal csúszik lejjebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 316.5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 304.9 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 4-3 forintos árváltozással szembesülnek majd (a benzin és gázolaj esetében) szerdától a töltőállomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 333-334, a gázolajat pedig átlagosan 321-322 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Az árcsökkenés oka, hogy a múlt héten a benzin és a gázolaj dollárban mért tőzsdei jegyzésára is csökkent, miközben a forint árfolyama nem változott érdemben a dollárhoz képest.

Címkék: