Szomorú látvány: rommá törték a bérelt Ferrari orrát (képek)

Pénzcentrum2010. augusztus 17. 16:02

Elvesztette uralmát a kocsija felett, és csúnyán összetörte egy Ferrari 458 Italia elejét egy brit férfi. A balesetben a csúszós út is közrejátszhatott - írja a MotorAuthority.

A fekete Ferrarinak szerencsére csak az eleje károsodott. Az autó az ütközés pillanatában valószínűleg már nem haladt túl nagy sebességgel.

A férfi a kocsit Ecurie25 társaságtól bérelte. A cég nagy értékű sportautók bérbeadására specializálódott. Kínálatukban többféle Ferrari mellett megtalálható például a Lamborghini Gallardo, az Audi R8-as vagy az Aston Martin DBS is.

A 458 Italia a Ferrari egyik legújabb modellje, a 2009. szeptemberi Frankfurti Autókiállításon debütált. Az autót egy 4,5 literes motor mozgatja, a V8-as tekintélyes teljesítményének köszönhetően az 1380 kilogramm tömegű autó minden 2,42 kilogrammjára jut egy-egy lóerő. A kocsi 3,4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra, és a végsebessége 325 km/h.

A kocsi alapára az Egyesült Királyságban adóval együtt számítva 175 ezer font, mely közel 60 millió forintnak felel meg. Az alapfelszereltséghez képest az autó természetesen még többtízezer fontnyi extrákkal is felszerelhető.

Címkék: