Várj a tankolással! Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Pénzcentrum2010. augusztus 16. 14:32

A MOL szerdán bruttó 3 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj 2 forinttal lesz olcsóbb - értesült a Portfolio.

Szerdán (2010. augusztus 18-án) nulla órától 3 forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 2 forinttal csúszik lejjebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 320.5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 307.9 forintért adja majd.

Jön a benzinárcsökkenés

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 3-2 forintos árváltozással szembesülnek majd (a benzin és gázolaj esetében) szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 337-338, a gázolajat pedig átlagosan 324-325 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Az árcsökkentés egyáltalán nem meglepő, a Portfolio.hu már szombaton beszámolt róla, hogy a termékárak világpiaci csökkenése miatt várhatóan a MOL is csökkenti árait. A benzin esetében három hetes stagnálást követően csökkenhet ismét az ár.

Címkék: