Olyan kocsikkal jönnek Dubajból nyaralni, hogy mindenkinek leesett az álla

Pénzcentrum2010. augusztus 15. 11:02

Egymást érik a méregdrága sportkocsik London utcáin, megbecsülni is nehéz a leginkább az Egyesült Arab Emirátusokból érkező Ferrarik, Lamborghinik és Bugattik számát. A mérhetetlenül gazdag arab családok sarjai közül szép számmal menekültek az angol fővárosban található rezidenciájukba a dubaji hőség elől, akik a négykerekű játékszereiket sem hagyhatták otthon.


A hipergazdag aranyifjak a világ szuperjárgányainak fővárosává tették Londont. Egy brit autós szaklap szerkesztője szerint ideje elfelejteni Monacót és Monte Carlót, immár London a luxusautók új fővárosa.

Becslések szerint a milliárdos csemeték összesen körülbelül 50 millió font értékű sportautót hoztak magukkal a nyaralásukra. A járókelők szerint a benzinfaló csodajárgányokból általában a 20-as éveikben járó sofőrök szállnak ki, a legidősebb autós is alig harminc éves lehet.

Kaptak már lencsevégre hatalmas krómozott sárvédővel felszerelt Bugatti Veyront, de olyan Pagani Zonda Cinque is cirkált az utakon, amiből csak öt darab van az egész világon.

A múlt hónapban a Harrods új tulajdonosai kaptak kerékbilincset az áruház előtt, egyikük egy 1,2 millió font értékű Koenigsegg CCXR-rel, a másikuk egy 350 ezer fontos Lamborghini Murcielago-val érkezett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezek az autók akár 300 kilométer per órás végsebességre is képesek, de aki be akarja tartani a sebességhatárokat, az kettes fokozatnál feljebb aligha kapcsolhat a városban.

A környezetvédők szerint ezek az autók igazi klímapusztító roncsok.

Címkék:
bugatti, mercedes 300 sl, kerékbilincs,