Elkezdődött a VII. Tolcsvai Borfesztivál

Pénzcentrum2010. augusztus 13. 16:32

A tolcsvai önkormányzat hat éve fogott össze a helyi borászokkal annak érdekében, hogy a gyönyörű zempléni településen megszervezzék a borfesztivált, amely a fokozatosan bővülő együttműködés eredményeként, valamint a helyiek egyre nagyobb lelkesedésével immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre.

A helyiek a borfesztivál keretében próbálják megmutatni ország-világ előtt, hogy érdemes ellátogatni Tolcsvára. A rendezvény idén nagy valószínűséggel szinte minden tekintetben rekordokat dönt, különleges élményt nyújt családoknak, baráti társaságoknak.

A vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlása után a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár finom tokaji bor díjmentes megkóstolására. A különböző évjáratú aszú, szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket idén 32 kóstolóhelyen lehet így megismerni.

Aki ellátogat a borfesztiválra, az az egyedülálló pincehangulattal is találkozhat a nemes penésszel vastagon borított falak között a pinceséták során. A borok általában ott élvezhetők maradéktalanul, ahol termettek, Tolcsván alkalom nyílik arra, hogy a vendégek bátran kóstolgassanak a legfinomabb tokaji borok termőhelyén.

Különleges a gasztronómiai választék is várja az odalátogatókat. Szinte felsorolni sem lehet, mennyi mindennel készülnek a helyi vendéglátók. Vadak, halak, pisztrángok, kecskék, malacok, csirkék kerülnek terítékre (bográcsban, üstben, nyárson és roston). Kemencékben sülnek majd a lepények és csülkös kenyerek. A hagyományos ízek, a tócsnik, a lapótyák, a krumplilángosok és a híres erdőhorváti perecek sem maradhatnak el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fesztiváli- és a bormúzeumi színpadon non-stop színvonalas műsor látható, sztárokkal, az idén különösen sok élő produkcióval, ami igazán maradandó szórakozást ígér. Minden nap éjjel kettőig tart a program, s nincs a településnek olyan szeglete, ahová ne lenne érdemes elmenni.

Címkék: