Idén is jó minőségű a Balaton vize - augusztusban is irány a strand!

Pénzcentrum2010. augusztus 11. 12:02

Az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) elküldött legfrissebb tájékoztatása szerint 2010 nyarán a Balaton vizének mennyisége bőséges, minősége jó, megfelel a turizmus elvárásainak.

Az átlagost többszörösen meghaladó csapadékmennyiség miatt - a folyamatos apasztó vízeresztés ellenére - a tó vízállása május 22-én elérte a 125 cm-t (2010. évi maximum). Június végére sikerült a vízszintet a megengedhető felső határra (110 cm) csökkenteni, ezért a siófoki zsilipet lezárták. Jelenleg a tó vízszintje az előző évek hasonló szintjét jóval meghaladva 108 cm.

Augusztusban számos újdonság, és megannyi vízparti program várja a Balatonra, a strandokra érkező turistákat.

Játszóterek sokasága épült vagy újult meg - gondoskodva a legkisebbek szórakozásáról, a gyermekek emellett számos helyen kézműves sátorban rajzolhatnak, festhetnek vagy miniolimpiákon mérhetik össze ügyességüket, sőt kalandos kincskeresésébe is benevezhetnek. Strandanimáció várja a családokat többek között Gyenesdiáson, Zamárdiban és Balatonföldváron. A felnőttek számára kibővültek az aktív lehetőségek.

Ha a strandolást sportolással is szeretnénk összekötni, erre kiváló alkalom és hely lehet a Mozdulj Balaton eseménysorozat, amelynek során a részt vevő strandokon egész héten kipróbálhatják magukat a streetball, strandröplabda, kispályás foci, vagy a vízi sportok iránt érdeklődők. 34 Balaton-parti település 40 strandja várja a "Mozdulj Balaton"-hoz csatlakozó strandolókat! A döntőre Vonyarcvashegyen augusztus 21-én kerül sor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Végül, de nem utolsós sorban, ha az időjárás is kegyes lesz a szervezőkhöz, augusztus 28-án rendezhetik meg az idei Balaton-átúszást!

Címkék: