Michael Schumacher visszatérése dobta meg így a jegyeladásokat?

Pénzcentrum2010. július 7. 09:02

Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke elmondta, hogy a tavalyi évhez képest idén eddig körülbelül 15%-kal több jegyet értékesítettek elővételben a Forma-1 Magyar Nagydíjára. Ebben az évben valamivel nagyobb az érdeklődés az olcsóbb, mint a drágább jegyek iránt, az időarányos jegybevétel 7-8%-kal haladja meg az egy évvel korábbi szintet - írja a Napi Gazdaság.


Palik László a Hungaroring Sport Zrt. elnöke

Az elnök nem akart messzemenő következtetéseket levonni az eddigi számokból, mivel véleménye szerint minden a pénztárakban dől el. Palik szerint még korai lenne megmondani, hogy idén hányan mennek majd ki július végén Mogyoródra, sőt az sem látható, hogy milyen lesz a közönség összetétele. Ez évről évre átalakul, most várhatóan nagyon vegyes lesz.

Michael Schumachernek köszönhetően az elmúlt két évtizedben kialakult egy német dominancia, de a hétszeres világbajnok három éves pihenője alatt i s ők voltak azok, akik leginkább érdeklődnek a Magyar Nagydíj iránt. Robert Kubica miatt az elmúlt években egyre több lengyel kelt útra. A lengyelekre jellemző, hogy ha Kubicának jól megy a szezonban, akkor többen jönnek, ha kevésbé jól teljesít, akkor inkább otthonról nézik a futamot.

A jegyárak kialakításában nem történt változás a korábbi évekhez képest, miután a Hungaroring Zrt.-nek nemzetközi szintű költségei vannak (minden futam rendezőjének ugyanazokat a feltételeket kell teljesítenie), így a jegyárak is annak megfelelőek, vagyis az árképzés struktúrája és az árak nagyságrendje is illeszkedik a többi versenyen alkalmazotthoz.

Az időmérő edzést július 31-én, szombaton, a futamot augusztus 1-jén vasárnap rendezik. Palik László szerint ennél jobb időpontot a beutazó turisták miatt kívánni sem lehetett volna. Az elnök szerint szerencsére ebben a beruházások szempontjából nem igazán kedvező időszakban nem kellett különösebb fejlesztést végrehajtania a Hungaroring Zrt.-nek, a szükséges beruházásokat már korábban elvégezték.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Forma-1 és az üzleti partnerek is takarékosabbak, vagyis még érzékelhető a gazdasági válság hatása, így idén nem tartanak a rendezvényhez kapcsolódó imázseseményt. A Magyar Nagydíj költségeihez a magyar költségvetés 20-22 millió dollárral járul hozzá, ez lényegében a versenyt rendező Bernie Ecclestone jogdíja.

Címkék:
palik lászló,