Üdülési csekk szociális támogatással

Pénzcentrum2010. június 29. 13:32

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a saját gazdálkodásának eredményéből, továbbá 135 együttműködő egyesület, egyházi szervezet, alapítvány, iskola, önkormányzat közreműködésével 2010 év eddig eltelt időszakában összesen 127 ezer szociálisan hátrányos helyzetben élő személynek nyújtott üdülési csekk támogatást.

Az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, több gyermeket nevelő munkavállalók, fogyatékossággal élő személyek és szakiskolai tanulók pályázati úton részesülhettek üdülési csekk támogatásban. Társadalmi összefogás nélkül a rászorultak nem juthatnának el hazánk szép tájaira, színvonalas programjaira, élményt biztosító rendezvényeire.

A támogatásként átadott 4,4 milliárd Ft üdülési csekk összegéből 3 milliárd Ft-ot az Alapítvány és 1,4 milliárd Ft-ot a partnerszervezetek vagy az érintett személyek biztosítottak.

Az átvett üdülési csekkel a kedvezményezettek közel 15 ezer hazai szolgáltatónál vehetnek igénybe üdüléssel, pihenéssel, kikapcsolódással, egészségmegőrzéssel, szabadidősporttal és művelődéssel kapcsolatos szolgáltatásokat.

Forrás: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Címkék: