Fotók: itt a legújabb magyar élményfürdő!

Pénzcentrum2010. május 20. 12:02

Tegnap átadták a Hunguest Hotel Forrás gyógy- és wellness-szállót, a Napfényfürdő Aquapolis strandját és úszómedencéjét, valamint gyógyászati részlegét is. A hatalmas szegedi fürdőkomplexum készen áll a szezonra -írja a delmagyar.hu.

A felújított Hotel Forrás már húsvét óta fogadta a vendégeket, de a legfelső szinten még dolgoztak a kivitelezők. Mára minden a helyére került a négycsillagos szállóban, amely egyszerre 400 vendéget fogadhat 196 légkondicionált szobájában és apartmanjában. A hotelben 3 konferenciaterem, négysávos bowlingpálya, X-box-szoba, biliárd, fodrászat, étterem, kert szolgálja a turisták kényelmét. A beruházás 2,1 milliárd forintba került, az Unió 600 millió forinttal járult hozzá a turisztikai fejlesztéshez.

 


Befejezték a szegedi Napfényfürdő Aquapolis második ütemének építését is: a Forrással egy időben átadták az ország legnagyobb, 30 ezer négyzetméteres, éves üzemeltetésű fürdőjének szabadtéri medencéit, vagyis a SZUE-t.


A mintegy 8 milliárd forintos fürdőfejlesztésre az önkormányzat a legnagyobb hazai tulajdonú szállodalánccal, a Hunguest Hotels Zrt.-vel közös vállalkozást hozott létre, amelyben a többségi tulajdon, 80 százalék a városé. Az Európai Uniótól 3 milliárd forintos támogatást nyert a turisztikai beruházás. A nyáron nyitott, télen túlnyomásos sátorral fedett medencékben az iskolások továbbra is ingyen vehetnek részt úszásoktatáson.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: