Közpénzből repülünk olcsón a Malévon?

Pénzcentrum2010. május 14. 10:02

A Malévet sok kritika érte a 100 eurós retúrjegyekért, mondván, ezek jóval önköltség alatti árak, ráadásul már közpénzből finanszírozza az akciókat a légitársaság. A cég vezérigazgató-helyettese szerint nem az akcióktól veszteséges a vállalat - írja a Népszabadság.

A Malév eladott jegyeinek tíz-húsz százalékát teszik ki azok az olcsó repülőjegyek, melyek miatt a konkurensek és a szakszervezetek is bírálják a légitársaság menedzsmentjét -mondta Karim Makhlouf, a vállalat kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Természetesen a versenytársak is adnak költség alatti repülőjegyet, igaz, ehhez a hátteret nem az állami tulajdonos biztosítja, a szakszervezetek szerint azonban ez veszteséget okoz a cégnek, így a menedzsment megszorító intézkedéseit is támadják.

A légitársaság szerint azonban helyesen jártak el, hiszen a válság következtében a Malév utasszáma meredeken csökkenni kezdett, ám 2009 tavaszától, az akcióknak köszönhetően Európában is ritka módon sikerült megállítani a csökkenést.

Tavaly a jegyárbevétel még a 200 ezerrel emelkedő, 3,3 milliós utasszám ellenére is mintegy húsz százalékkal lett kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezt a légitársaság hatékonyságnöveléssel próbálja ellensúlyozni, az első negyedévben az üzemelési költségeken 1,3 milliárdot, céges szinten pedig 3,3 milliárd forintot spóroltak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

300 millió forintot spóroltak meg azáltal, hogy több országban megszüntették a kihelyezett értékesítést, a jegyeladás koordinálását profi, erre a területre szakosodott vállalkozásokra bízták. Jóval kisebb létszámmal működik a belföldi kereskedelmi osztály is, hiszen az internetes értékesítés aránya több mint harminc százalékkal emelkedett.

Címkék: