Új területeket hálóz be a parkolási sarc

Pénzcentrum2010. május 4. 10:02

Újabb fizetős parkolási övezeteket alakít ki a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) a fővárosban. Május 10-étől a IX. valamint a XIII. kerületek parkolás szempontjából eddig ingyenes részein kerül bevezetésre a fizetős parkolás.

2010. május 10-től fizetős parkolási övezetek lesznek a IX. kerület Bokréta utca - Mester utca - Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca - Soroksári út - Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek.

Az előbb felsorolt IX. kerületi övezetek egy parkolási zónát alkotnak, ahol az autósok 160 Ft/óra várakozási díj megfizetése ellenében maximálisan három óráig parkolhatnak hétköznap 08.00 - 18.00 óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes marad.

A BÖP ugyanezen naptól a XIII. kerületben a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca és a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területeket fizetős parkolási övezetekké alakítja.

Utóbbi övezetek két parkolási zónát alkotnak. A Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft, a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területen pedig 160 Ft lesz egy óra parkolás. A területeken továbbra is időkorlát nélkül lehet parkolni, parkolási díjat hétköznap 8 és 18 óra között kel majd fizetni.

A BÖP felhívja az autósok figyelmét, hogy a parkolási díjat többféle módon is ki lehet egyenlíteni:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- érmével (forint, euró)
- bankkártyával (VISA Electron, VISA, Mastero és Mastercard)
- mobiltelefonnal
- parkolókártyával

A parkolások feltételeiről és a fizetési lehetőségekről részletes információk olvasható a társaság honlapján és az automatáknál.

Címkék: