Suzuki Swift kémfotó! Tesztelés közben kapták le a 2011-es modellt

Pénzcentrum2010. április 14. 16:02

A kisautók a legtöbb gyártó életében meghatározó szerepet töltenek be, gondoljunk csak a Ford Fiestára, az Opel Corsára, a Chevrolet Aveóra, vagy a Mazda 2-re. A japán Suzuki a 2010-es Kizashi szedan közelmúltban történt bemutatásával elmozdult ugyan a másik irányba, ennek ellenére a többség még mindig a gazdaságos kisautókkal azonosítja a gyártót.

A 2011-es Suzuki Swiftet a Nürburgringen tesztelték a napokban, innen szivárgott ki néhány felvétel. A képek tanúsága szerint a jármú formája nagyban hasonlít a jelenlegi modellre, a fedetlen részekből viszont az a következtetés vonható le, hogy valamivel sportosabb lett az elődjénél.

A frissített vonalak igazodnak a Kizashi bemutatóján látott új dizájnhoz, továbbá megújultak az első és a hátsó lámpák is. A szakavatottak változtatásokat véltek felfedezni az autó hűtőrácsán is. A Swift várhatóan továbbra is a gazdaságosságának, a könnyű vezethetőségének és az alacsony árának köszönheti majd a népszerűségét.

A hírek szerint az 1,2 és 1,6 liter közötti motorkínálattal megjelenő új modell Európában inkább a kisebb, a tengerentúlon pedig a nagyobb lökettérfogattal lesz keresettebb. Az öreg kontinensen piacra dobják a dízel változatot is, mely méltó ellenfele lehet a német a francia és az olasz versenytársaknak.

Különböző híresztelések kaptak szárnyra a hibrid változattal kapcsolatban, de jelen helyzetben ez a költséges megoldás még várat magára. A hivatalos bemutató dátuma egyelőre még nem ismert, de sokan úgy vélik, hogy még az idei év végén megjelenhet a 2011-es modell.

Címkék: