Kevesek kiváltsága lesz az új mini luxusautó (+fotók)

Pénzcentrum2010. március 27. 11:02

Váratlan bejelentést tett a napokban a brit luxusautógyár, az Aston Martin. A sportkocsiijairól híres gyártó még idén egy városi miniautó sorozatgyártásába kezd.

Hat hónappal, a Toyotával való együttműködés kezdete után, megszületett a döntés, a nagy múltú brit autógyár, az Aston Martin sorozatgyártásba veszi a Toyota iQ alapjaira épülő miniautóját. A Cygnet nevet viselő luxus kivitelezésű kiskocsi még az év vége előtt a piacra kerülhet Európában - írja a MotorAuthority.


Az Aston Martinnál nem kevesebbet várnak az új kiskocsitól, minthogy egyedül hozza a 2009-es eladási darabszámok 30%-át. Tavaly összesen nagyjából 4000 autót adott el a patinás brit gyártó, ez a szám pedig jócskán elmarad a 2008-ban eladott 5800 sportkocsitól.


Ulrich Bez az autógyár vezérigazgatója egy német lapnak nyilatkozva elmondta: nagy igény van a vásárlóik részéről egy városi miniautóra, és nem gondolja, hogy a Cygnet koptatni fogja az Aston Martin márka fényét.


Annak érdekében, hogy ez semmiképp se történjen meg, és fennmaradjon a márka exkluzivitása, az Aston Martin csak azoknak a vásárlóknak fog eladni a Cygnetből, akiknek már áll otthon a garázsukban legalább egy darab autó a márka korábbi vagy jelenlegi modelljei közül.

Címkék: