Visszajár az év eleji eredetiségvizsgálatok díja

Pénzcentrum2010. március 25. 13:32

Az év elején feleslegesen elvégzett eredetiségvizsgálatok teljes díját, vizsgálatonként összesen 17 ezer forintot kapnak vissza az autósok. A díjvisszatérítés összesen 28 ezer embert érint.

Összesen 514 millió forint jár vissza mintegy 28 ezer autósnak az idén január 1-je és február 18-a között elvégzett eredetiségvizsgálatok után - jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő. A vizsgálatonkénti 17 ezer forint azoknak az autósoknak jár vissza, akiknek év elején nem autóértékesítés miatt kellett eredetiségvizsgálatot végeztetniük.

Az autósoknak a pénz visszaszerzésére április 1-je és június 30-a között lesz lehetőségük. A tulajdonosoknak írásban kell a pénz visszautalását vagy a készpénzben visszafizetését a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kérniük.

A kérelemnek tartalmaznia kell: a jármű rendszámát, az adott időszakban elvégzett eredetiségvizsgálat helyét és idejét, a jogosult nevét és címét, a bankszámlaszámot, és csatolniuk kell egy nyilatkozatot arról, hogy az okiratot nem használtak fel autóértékesítésre.

Címkék:
eredetiségvizsgálat,