Pár éven belül leáll a Maybach gyártása

Pénzcentrum2010. március 19. 16:32

A Mercedes-Benz 2014-ig leállítja a luxus kategóriába tartozó Maybach márkájú autók gyártását - közölte az MTI.

A döntést oka az alacsony értékesítés. A legkorszerűbb technikai felszereltségű autók igen drágák. Tavaly egy Maybach 57 típusú autó alapára az Egyesült Államokban 344 ezer dollár volt, a Maybach 62 Zeppeliné pedig már 677 ezer dollár.

Szakértők szerint a Maybach gyártásának a megszűnése valószínűleg azzal függ össze, hogy a gyártó néhány éven belül újgenerációs luxusautóval rukkol ki.


A Maybach céget 1909-ben alapította Wilhelm Maybach. A vállalat eredetileg motorokat gyártott a Zeppelinekhez. Az első, kísérleti autót 1919-ben hozta létre, két évvel később pedig már gyártásába fogott. A második világháború előtt mintegy 1800 Maybach készült. A világháború alatt pedig egyebek között páncélosokhoz gyártott motorokat.

A háború után már nem indult újra az autógyártás, és közel húsz évvel később a céget MTU Friedrichshafen névre keresztelték, majd 1960-ban megszerezte a Daimler-Benz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

1997-ben a Mercedes-Benz a tokiói nemzetközi autó kiállításon rukkolt ki a Mercedes-Benz Maybach-hal, majd úgy döntött, hogy egyszerűen Maybach márkanéven árusítja a luxusautót.

Címkék: