Michelin-csillagot kapott Gerendai étterme!

Pénzcentrum2010. március 16. 10:10

Holnap jelenik meg a Michelin európai étteremkalauza, de a kiadott sajtóanyagból már most tudni, hogy végre Magyarországra is került egy csillag -írja a Napi Gazdaság.

Március 17-én jelenik meg a Michelin Main Cities of Europe 2010 elnevezésű kiadványa. Az étteremkalauz 29. kiadása 20 ország 44 városának kínálatát mérte fel.

Az első csillagos budapesti étterem a Gerendai Károly érdekeltségi körébe tartozó, Ráday utcai Costes lett, amely a magyar Dining Guide Az év étterme díját is elnyerte a közelmúltban. Gerendai korábban a Napi Gazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy bár az étterem csillagvárományos, az idén mégsem lesznek benne a körben. A Costes ugyanis séfet váltott és a francia étteremkalauz szabályai szerint a kategorizálásához újra kell kezdeni a tesztelési folyamatot, aminek az a lényege, hogy az első kóstolásánál felfedik magukat a teszterek, majd ezt követően kétszer titokban kóstolnak.


A sajtóanyag kiemeli, hogy Budapesten gyorsan nő az ínyencekre szakosodott éttermek száma, amit az is jelez, hogy négyen érdemelték ki a minőségi, háromfogásos menüt elérhető áron kínáló helyeknek járó Bib Gourmand elismerést. E körből a guide-ban Magyarországot jó ideig egyedüli kiemelt étteremként képviselő budai Náncsi Néni ugyan kiesett, bekerül viszont a 21, az Arcade Bistro, a Bock Bisztró és a Csalogány 26.

Címkék: