Győzött a higiéna: női mosdó a repülőgépeken

Pénzcentrum2010. február 25. 11:02

Jövő hónaptól kezdve az All Nippon Airways összes nemzetközi járatán lesz csak nők számára fenntartott mosdó - adta hírül a légitársaság.

A társaság azután döntött így, hogy egy 2007-es felmérés során a nők 90 százaléka nyilatkozott úgy, hogy vonzónak találja a csak nők számára fenntartott mellékhelyiség gondolatát. A kérdőívekből az is kiderült, hogy a japán hölgyek nem szívesen használják a férfiak után a felhajtott deszkával otthagyott vécéket. A női mosdó a gépek végén lesz majd található és minden osztály utasai használhatják majd.

A férfiak csak "vészhelyzet" esetén használhatják a női mosdót, illetve akkor, ha kevés hölgy utazik a gépen. A dél-koreai Korean Air szintén kínál hasonló szolgáltatást a járatain, és az All Nippon vetélytársa, a Japan Airlines is hasonló lépésre készül.

Az All Nippon Airlines egyébként is híres arról, hogy komolyan veszi a mellékhelyiség kérdést. Korábban olyan kéréssel fordultak az utasokhoz, hogy indulás előtt látogassanak el a mosdóba, mivel így kevesebb lesz a repülőgép összterhelése, vagyis kevesebbet fogyaszt és ezáltal kevésbé terheli a környezetet.

Címkék: