Kiderült, hova indulnak új Orange Ways járatok

Pénzcentrum2010. február 24. 10:02

2009-ben folytatta terjeszkedését az Orangeways, Magyarország első komfortbusz-szolgáltatója. 320 ezer utasnak nyújtott szolgáltatásainak eredményeként közel 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el a tavalyi évben, ami a 2008-as érték három és félszerese -áll a társaság közleményében.

Újabb külföldi város érhető el a komfortbuszokkal

A külföldi járatok menetrendjének bővülése újabb piaci lehetőségek kihasználását célozza. Tavaly év végén megszűnt a vízumkötelezettség az Európai Unió és Szerbia között. Az ennek nyomán megélénkülő utasforgalom kiszolgálása érdekében március 5-étől Belgrádba is indít járatokat az Orangeways. Emellett a fokozott érdeklődés miatt újabb, immár harmadik járatát is elindítja Berlinbe.

Helyi közlekedési piac

2009-ben még csupán néhány település közösségi közlekedésének üzemeltetésére írtak ki pályázatot az országban. Ezek közül Dombóvár, és Tamási esetében a Gemenc Volán alvállalkozójaként, míg Baja esetében a város önkormányzatának megbízottjaként az Orangeways sikeresen megjelent ezen a piaci területen is. Baján már a március közepére tervezett menetrend-bővítést készíti elő a társaság.

Belföldi prémium távolsági járatok

A kormányzat a közelmúltban 2012-ről 2016 végére halasztotta a Volán társaságok monopóliumának feloldását a belföldi távolsági közlekedésben. Ennek ellenére az Orangeways továbbra is aktívan keresi annak lehetőségét, hogy a nemzetközi viszonylatban igen sikeres komfort kategóriás szolgáltatásait a belföldi utasok is mielőbb igénybe vehessék.

Címkék: