100 milliós kárt okoznak az autósoknak a kátyúk

Pénzcentrum2010. február 1. 09:02

Annyi kátyú van már az utakon, hogy az autósoknak fizetett kártérítés összege évente 100 milliós nagyságrendű - hívja fel a figyelmet a Magyar Mérnöki Kamara. A szervezet közlekedési tagozatának alelnöke szerint a kátyúkat folyamatosan javítani kellene, ám e téren évtizedes az elmaradás -írja az inforadio.hu.

A helyzetet ronthatja az a kormányhatározat, amely átmeneti moratóriumot hirdet a közbeszerzésekre - mutatott rá Hamarné Szabó Mária.

Mint mondta, több féle kátyú létezik, van, ami a több évtizedes úthasználat alatt alakul ki, és olyan is van, ami a frissen elkészült úton keletkezik. Ezek javítása is eltérő.

Sok kátyú a rendszeres útkarbantartással megelőzhető lett volna, de az elmúlt évtizedekben erre nem volt fedezet.

A szakember azt is problémának nevezte, hogy az útfelújításokról általában őszre születik meg a politikai döntés, holott a munkákat tavasszal és nyáron kellene elvégezni, az időjárás miatt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bár egy közlekedési miniszteri rendelet a burkolati hibák kijavítására a bejelentéstől számítva 30 napot ad, ez meghosszabbítható, ha tömegesen érkezik bejelentés és az úthibát a hatóság megfelelően jelzi.

Címkék: