Kémfotó a nyáron érkező új Suzuki Swiftről

Pénzcentrum2010. január 22. 12:02

Külföldi források szerint a nyár végén érkezhetnek az európai szalonokba a ráncfelvarráson átesett Suzuki Swiftek. Az értesülésekben a japán gyártó annyit árult el az új modellről, hogy - a kisautók piacán megfigyelhető trendnek megfelelően - valamivel nagyobb lesz a jelenlegi Swiftnél, de formavilágában és megjelenésében nagyban hasonlítani fog rá.

A Suzuki a válság ellenére az értékesítési statisztikák élén zárta a 2009-es évet. Tavaly 13 599 Suzuki talált gazdára Magyarországon (egy évvel korábban még 26 ezer felett zártak az eladások), a legkelendőbb modell - Európa más országaihoz hasonlóan - a Swift volt.

A kiszivárgott (kiszivárogtatott) kémfotón jól látszik, hogy a gyártó próbálja titokban tartani az új modell körvonalait, azt azonban nem vetették véka alá, hogy az értékesítés fellendítését várják a modellfrissítéstől.

Az új Suzuki Swift a kisebb lökettérfogatú benzinmotoroktól a nagyobb teljesítményű, de a gazdaságosságot szem előtt tartó dízel erőforrásokig széles motorkínálattal lesz elérhető. Többen tudni vélik, hogy utóbbiak akár német eredetűek is lehetnek, miután a Volkswagen a közelmúltban 20 %-os tulajdonrészt szerzett a japán gyárban (Forrás: Autocar magazin).

Címkék: