BKV: aktuális forgalmi helyzet + FRISS információk

MTI2010. január 12. 07:10

Jár a metró, a HÉV, üzemelnek a trolik Újabb busz-, illetve villamos vonalakon indult meg a közlekedés kedd reggel a BKV-sztrájk alatt; fél hétkor 15 buszjárat és hat villamos vonalon közlekednek a járművek, de minden viszonylaton nagyobb követési időkre kell számítani.

FRISS:Továbbra is zavartalan a metró- és trolibuszforgalom, a HÉV viszont két vonalon ritkábban közlekedik - közölte a BKV az MTI-vel kedd reggel.

A ráckevei HÉV a hétvégéi menetrend szerint jár, a szentendrei pedig Békásmegyerre tíz-, Szentendrére harmincpercenként indul. A gödöllői és csepeli HÉV-közlekedés zavartalan, minden járat a menetrendnek megfelelően közlekedik.

A 6-os villamosok 15-20 perces követési idővel járnak. A 41-es villamos a Bocskai út és Kamaraerdő közötti szakaszon, az 1-es a Bécsi út és a Stadionok között, a 2-es, a 3-as és a 28-as villamos pedig a teljes vonalon, de a szokásosnál ritkábban követi egymást.

A BKV alvállalkozói által működtetet vonalak jelentős részén megindult a közlekedés, 25 vonalon vagy menetrend szerint, vagy kisebb útvonalváltozásokkal járnak a buszok. Ezeken felül megindult a közlekedés a 30-as, az 58-as, a 63-as, a 95-ös, a 103-as, a 128-as, a 150-es, a 151-es (Csepel, Határ utca és a 3-as villamos Gubacsi úti végállomása között), a 166-os, a 170-es, a 217 E, a 225-ös és a 244-es autóbuszvonalakon, valamint a 83-as trolipótló vonalán is. Mindegyik járat a menetrendhez képest ritkábban közlekedik.

 

A BKV-sztrájk ellenére továbbra sem szabad használni az autósoknak a buszsávot. Erre közleményben figyelmeztetett a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-nek kedden reggel elmondta, hogy a rendőrség azért nem oldja fel a korlátozást, mert néhány busz a sztrájk idején is jár, illetve a mentők és a tűzoltók számára ilyenkor is biztosítani kell a gyors közlekedési lehetőséget.

Mint hozzátette: ezúttal fel sem merült, hogy feloldják a korlátozást.

A megnövekedett forgalom miatt a rendőrök a főváros be- és kivezető útvonalain, valamint a forgalmasabb útszakaszokon folyamatosan ellenőrzi és segíti a közlekedést, visszatérően figyeli a forgalmas közterületeket, pályaudvarokat és metróállomásokat.

Ugyanakkor Budapest szinte minden főútján nagy a forgalom, a bevezető utakon egymás érik az autók - közölte a Fővinform ügyeletese kedden reggel az MTI-vel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ügyeletes szerint sokan "elővették" az autójukat a BKV-sztrájk miatt, így a közutakon jóval több a jármű, mint más hétköznapokon. Az erősebb forgalom jobban érezhető a hidak környékén - tette hozzá.

Mint elmondta: jelenleg szinte nincs olyan főútvonal, ahol ne lenne nagy a forgalom. Balesetről egyelőre nincs hír.

Az UTV.hu kamerái alátámasztották a Fővinform ügyeletesének információit. A város főbb csomópontjainál elhelyezett webkamerák képein az látszik, hogy az M1-M7 bevezető szakaszán torlódnak a járművek a Sasadi út-Balatoni úti csomópontban a városba vezető oldalon, de jelentős a forgalom az Október huszonharmadika utcában is a Budafoki útnál a Móricz Zsigmond körtérre vezető sávokban. Budán torlódnak a járművek a Moszkva téren és a Vörösvári úton a Flórián térnél.

Pesten a Róbert Károly körúton a Váci úti felüljárónál, az Astoriánál és a Blaha Lujza téren a Buda felé vezető sávokban, az Üllői út-Ferenc körút sarkán és a Könyves Kálmán körúton az M5-ös csomópontnál a Lágymányosi híd felé vezető oldalon alakultak ki torlódások. Erős a forgalom a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében, de a járművek egyelőre folyamatosan tudnak haladni.

Sok megállóban - például a 4-6-os villamos vonalán - rengeteg ember várakozik.

Ezek a járatok indultak ma reggel

Mintegy kétszáz autóbuszra lehet számítani a reggeli buszközlekedésben, ezek közül a legtöbb alvállalkozók által működtetett jármű - közölte hétfő reggel a BKV az MTI-vel.

Címkék: