Mivel közlekedhet kedden az, akinek nincs autója?

Pénzcentrum2010. január 11. 19:02

Csak az alvállalkozók által üzemeltetett buszok járnak majd minden valószínűség szerint Budapesten, ha a BKV vezetése és a szakszervezetek nem tudnak megállapodni, és nem kerülhető el a holnaptól tervezett sztrájk. Azt egyelőre senki nem tudja pontosan, milyen járatok közlejednek kedden, de az biztos, hogy a buszsofőrök mellett sztrájkolnak majd a villamosvezetők, a HÉV-esek jelentős része és a kisföldalatti dolgozói közül is sokan. A metrósok közül csak a legkisebb szakszervezett csatlakozott, de a 3-as vonalon így is lehetnek gondok -írja az inforadio.hu.

A BKV-sztrájk megtartására készülnek az érdekképviseletek, mert a hétfő délutáni megbeszélésen sem született megállapodás a cég vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről. Nincs megállapodás arról sem, hogy mi a sztrájk idején az elégséges szolgáltatás; a vezetőség szerint az, ha az összes jármű legalább 90 százaléka jár, a szakszervezetek pedig mindössze az éjszakai járatokat üzemeltetnék kedden nappal is.

A helyzetet bonyolítja, hogy a BKV 24 szakszervezete nem egységes a sztrájk ügyében. A buszosok túlnyomó része várhatóan sztrájkol, várhatóan csak az alvállalkozásban működtetett járatokon lesz jármű.

Alvállalkozók által üzemeltetett viszonylatok:

13-113-113A
14
30
41
41GY
50
58
87-87A-187
88
114
120
147
150
170GY
250
TP83
VP02

A villamosos szakszervezetek vezetői úgy nyilatkoztak, hogy kedden várhatóan csak néhány szerelvény kószál a városban, ha egyáltalán kiengedik azt az egy-két villamosvezetőt, aki előre jelezte, hogy dolgozni szeretne.

A HÉV-eknél felemás a helyzet: elképzelhető, hogy a ráckevei és a csepeli vonal lebénul, és fennakadások várhatók a szentendrei vonalon is. A kisföldalattin is sok dolgozó dönthet a munkabeszüntetés mellett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 2-es és a 3-as metró várhatóan közlekedik majd. A metrós szakszervezetek legkisebbike tart a sztrájkolókkal, ezért a 3-as vonalon lehet, hogy lesz egy kis bonyodalom.

A sztrájk kedden 0 órakor kezdődik, ha addig nem lesz megegyezés, és több napig is elhúzódhat. Az InfoRádió értesülése szerint a buszvezetők eltökéltek, és akár egész héten készek kitartani, ha nem sikerül megállapodni a munkaadóval.

Címkék:
villamosvezető,