Hibrid a legkeresettebb autó, ilyen sem volt még!

Pénzcentrum2010. január 8. 16:32

Japánban a Toyota Prius lett az év legnagyobb forgalmú autója, így első ízben került ez a megtisztelő cím egy hibrid autó neve mellé.

Tavaly 208 786 Priust adtak el a távol-keleti szigetországban, háromszor annyit, mint egy évvel korábban. Az eladási statisztikák és a kitüntetés jól mutatja, milyen meredeken emelkedik a hibrid autók elismertsége a világban. (Japánban az összes eladott autó mintegy 10 százaléka már hibrid hajtású.)

Korábban: Ilyen lesz a jövő legtakarékosabb kocsija - Ki fogja elsőként gyártani?

Máshol azért még inkább egzotikusnak, mint elfogadottnak számítanak a kisfogyasztású, ám drágább hibridek: az Egyesült Államokban például az újonnan eladott gépjárművek alig 2,8 százaléka vegyes meghajtású.)

Japánban mindenesetre már tombol az energiatakarékossági láz, igaz, a nagyobb motorok magas adója miatt már eddig is kelendőek voltak a miniautók. A második legkeresettebb hibrid a Honda Insight volt, mely az összesített listán az ötödik helyet szerezte meg. A második és harmadik helyen a Honda Fit és a Toyota Vitz szerepel: bár egyik sem vegyes hajtású, mindkettő rendkívül alacsony fogyasztású miniautó.

Címkék: