Konkurenciát kap a Ferrari: meddig ágaskodhat az olasz csődör?

Pénzcentrum2009. december 30. 14:02

A Törökországból érkező hírek szerint már csak az utolsó simítások vannak hátra az Isztambul közelében lévő gyárban készülő saját fejlesztésű sportautón, amely az Onuk Sazan névre hallgat.

A név hallatán ma még sokan széttárják a karjukat, nem vált ki belőlük olyan izgalmat, mint a Ferrari vagy a Lamborghini, de a török sportkocsi teljesítménye az olasz csúcsmodellekével vetekszik.

A sportautó Dr. Ekber Onuk alkotása, aki az 1996-ban tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt fia, a mérnöknek tanuló Kaan Sazan Onuk emlékének adózik a járművel.

Az Onuk Sazanból eddig mindössze öt prototípus készült, ezek sem 100 %-osak még. A jármű meghajtását egy 512 lóerős Corvette LS7 V8-as motor biztosítja, melyhez egy ötsebességes kézi váltó párosul.

A mérnökök fontolgatják a 485 lóerős, 3500 köbcentis VQ34DE V6-os motor tesztelését is, melyet a Nissan korábbi 350Z-ben használtak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sziporkázó teljesítménnyel a mérnökök szerint 298 km/órás végsebesség érhető el, ami részben annak is köszönhető, hogy az autó önsúlyát sikerült a kritikus egytonnás határ alatt tartani (Forrás: Motorauthority).

Korábban: Ezeket NEM SZABAD kimondani, amikor autót vásárolsz!

Címkék: