Botrány! Röhögnek a szabályokon a pesti gumisok!

Pénzcentrum2009. december 26. 14:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság átfogó ellenőrzést tartott a budapesti és Pest megyei gumiszerelő, kerékkiegyensúlyozó, gumiabroncs javító vállalkozásoknál. Az akció során 122 vállalkozás telephelyét ellenőrizték az NKH szakemberei. A 122 megvizsgált telephelyből összesen 8(!) felelt meg minden előírásnak.

A legtöbb esetben (194 eset) a mérőeszközök hitelesítésének okmányai és a kalibrálását igazoló dokumentum hiánya vagy a kerékkiegyensúlyozó berendezés kalibrálásának hiánya volt a probléma.

Bizonyíték: a nők tényleg rosszabbul parkolnak!

Az elvégzett munka tanúsításának elmulasztása vagy a szakmai képesítés hiánya több ízben is előfordult az ellenőrzések során (17-17 eset). Működési és telephelyengedély hiánya 4 esetben fordult elő.


A kalibrálások hiányossága nagy számban történő előfordulásának oka vélhetően az, hogy a műszerek hitelesítése, kalibrálása anyagi kiadással jár, illetve azok elmulasztását nem tartják kockázatosnak a vállalkozások.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az NKH a hiányosságok megszüntetésének szükségességére minden esetben felhívta a vállalkozások figyelmét, illetve előírta a hiánypótlások megszüntetését igazoló (bizonyítvány, jegyzőkönyv másolatok, levél a megtett intézkedésekről) dokumentumok megküldési kötelezettségét a Hatóság részére.

Címkék: