Luxusutak karácsonyra, szilveszterre

Pénzcentrum2009. december 16. 08:32

Jócskán akadnak olyanok, akik az ünnepeket nem otthon, hanem egy egzotikus tengerparton töltik. Igaz, az év végi piac jelentősen módosult a korábbiakhoz képest -írja a Népszabadság.

A karácsonyi utazásokat az idén előbb lefoglalták, mint a szilveszterieket, de mindez nem azt jelenti, hogy megugrott a kereslet - mondta a lapnak Boros József, a Tensi Tours Kft. tulajdonos ügyvezetője. A kereslet és a kínálat is 30 százalékkal visszaesett az idén, így nem alakultak ki az utazási irodák sorozatos bedőléséhez vezető nyomott árak.

Az év végi utazási piacról eltűntek azok a kifacsart menedzserek, akik lazításként a felhalmozott utazási bónuszaikat valamilyen egzotikus utazásra használták fel - tapasztalja Hóka Péter, a Chemol Travelt is magában foglaló cégcsoport távol-keleti beutaztatással foglalkozó cégének vezetője. A szakember szerint a 100 ezer forint körüli összegért foglalható egyiptomi, tunéziai és a szerényebb marokkói programok még jól eladhatók.

A karácsonyi utazások fellendülésével párhuzamosan egyre többen halasztják az új évre a szilveszteri utazást, takarékossági okokból - mondta a Népszabadságnak Gyerő Krisztina, a TUI cégvezetője. A TUI ugyancsak azt érzékeli, hogy a kiemelt időszakokban - így immár év végén is - változatlanul jobban eladhatók az utazások, de az év átlagos napjain bizony kritikus időszakok is vannak.

Címkék: