2012-ben érkezik a leggyorsabb utcai Ferrari (+kép)

Pénzcentrum2009. november 28. 14:02

2012-ben dobja piacra a tűzpiros autóiról ismert maranellói sportkocsi gyár a következő generációs zászlóshajóját, az F70-es kódjelű szupersportkocsit.

Elképesztő teljesítményadatokkal fog rendelkezni a még csak tervező asztalon lévő következő generációs Ferrarik legjobbika, az F70-es. A motor teljesítménye nagyjából az Enzo 660 lóerejéhez lesz hasonló, azonban az új modell tömegét az olasz mérnökök több mint 25%-kal csökkentik, a tervek szerint kereken ezer kilogrammra.


A súlycsökkentés jelentős része a Forma 1-es technológiával készülő szénszálas karosszériának, és a 12 hengeres motor, ikerturbós 8 hengeressé cserélésének lesz köszönhető. A várakozások szerint a súlycsökkenés kocsi menetteljesítményén meg is fog látszódni, a maranellóiak 100km/h-ra három másodperc alatt terveznek gyorsulni az autóval, és valamivel 370 km/h felett lehet majd a kocsi végsebessége.

Nemcsak gyors és erős lesz az új Ferrari, hanem a korábbi modelleknél kevésbé terheli majd a környezetet. A széndioxid-kibocsátás területén eddig 10%-os csökkenést értek el a mérnökök 2009-ben, és ígérik, hogy 2012-re további újításokkal állnak elő, ami tovább fogja csökkenteni a jelenlegi 387 grammos kilométerenkénti értéket.

Nemcsak az autó lesz szuper, a ráragasztott árcédulán is sorakoznak majd a nullák. Nagyjából 180 millió forintot kell majd kifizetnie annak a szerencsés vásárlónak, akit a Ferrari érdemesnek talál arra, hogy hazavigye a legyártásra kerülő 399 darab F70-es valamelyikét.

Címkék: