Ettől leesne a Celebműszak sztárjának az álla!

Pénzcentrum2009. október 8. 16:02

A Kyokuto Kaihatsu Kogyo vállalat bemutatja környezetbarát kukásautóit, melyekben a legmodernebb szeméttömörítő rendszer elektromos telepei a Mitsubishi i-MiEV számára kifejlesztett akkumulátorai lesznek - írja az Autós Világ.

A cég elektromos kukásautójába is bekerül a Mitsubishi Motors új generációs elektromos autójához, az i-MiEV-hez kifejlesztett akkumulátor-rendszere. A jelenlegi kukásautók szeméttömörítői a teherautók belső égésű motorjának energiájával működnek, ami azt jelenti, hogy a szemét begyűjtésekor és kidobásakor a motornak mindig üzemelnie kell, ami hanggal és károsanyag-kibocsátással jár.

A környezetbarát megoldást kereső gyártó már évek óta dolgozott azon az elektromos rendszeren, amelyet kukásautóira telepített volna, amikor fény derült arra, hogy az elektromos kisautóban használt akkumulátor rendszer tökéletesen alkalmas a feladatra. Ekkor született meg az együttműködésről szóló döntés, amelynek köszönhetően megvalósulhat elektromos kukásautó.

A forradalmian új, környezetbarát elektromos kukásautónak használat közben mintegy 75 %-kal csökken a széndioxid kibocsátása. A tömörítő használata közben a belső égésű motor leállítható, így nincs zaj és károsanyag-kibocsátás. Az új jármű alkalmas arra, hogy épületekben kora reggel és késő éjszaka optimális szemétbegyűjtő feladatot lásson el. A tömörítőt meghajtó elektromos áram költsége jelentős mértékben elmarad a gázolajétól. Ettől a járgánytól még a sokat látott Schmuck Andornak is leesne az álla, ha ilyennel közlekedhetne a TV2 Celebműszak című műsorában.

Címkék:
elektromos teherautó,