Merész Volvo-tervek! Balesetmentes közlekedés 2020-ra?

Pénzcentrum2009. október 2. 15:02

A Volvo neve évtizedek óta egybeforrt a biztonságos közlekedésre való törekvésekkel. A gyártó merész, már-már vakmerő bejelentést tett, amikor ismertette jövőbeni célkitűzéseit. Ezek között szerepel, hogy 2020-ra Volvót vezető, vagy abban utazó személy közlekedési balesetben nem veszítheti életét.

A biztonsági törekvések közül egyik másik már túl van az első teszteken, míg más elképzeléseket az előttünk álló évtizedben kívánnak megvalósítani. Az automatikus fékrendszer a 2008-as Volvo XC60-asban debütált, a balesetek elkerülését szolgáló radar és kamerarendszer, valamint a gyalogosbiztonsági fejlesztések már folyamatban vannak.

A cég szóvivője szerint az emberek mindig megdöbbennek a balesetek láttán, a Volvo célja, hogy az autósok minél ritkábban részesülhessünk az utakon ilyen látvánnyal. A balesetmentes jövő felé vezető úton számos akadályt kell leküzdeni, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy vannak elkerülhetetlen, fatális esetek.

A gyártó a tesztek során valós forgalmi szituációkat szimulál, ennek segítségével pontosabb értékeket kapnak, így nagyobb hatékonysággal tudnak dolgozni a problémák megoldásán. A biztonsági rendszerek bevezetését követően a Volvo tisztában van azzal, hogy lehetnek majd halálos kimenetelű balesetek, ám ők a lehető legjobb védelmet kívánják kínálni a járműveikben utazóknak.

Címkék: