Befektetés: így kereshetsz 30 milliót egy év alatt!

Pénzcentrum2009. szeptember 1. 10:32

Egy brit üzletember 100 ezer fontot, azaz 31 millió forintot keresett kevesebb mint egy év alatt egy ügyes pénzügyi megoldással. Igazán hasznos befektetést talált: vett egy Ferrarit, amit néhány hónap múlva tovább értékesített.

Egy brit üzletember kreatív befektetéssel tett tanúbizonyságot arról, hogy a válság nem is olyan súlyos, mint azt sokan hiszik. A férfi -akinek a nevét nem szellőztették meg a brit lapok- tavaly vásárolt egy különleges, 2004-es Ferrari Enzot. A luxus-sportkocsi ára akkor 625 ezer font (190 millió forint) volt.

A befektető hozzá sem nyúlt a kocsihoz, egy évig garázsban tartotta a járművet. Nemrégiben pedig eladta a csodakocsit, méghozzá a kereskedőnek, akitől tavaly vette. Az eladási ár ezúttal azonban 735 ezer font (220 millió forint) volt, így az ügyes spekuláns 100 ezer fontot -mintegy 30 millió forintot- keresett.


Szakértők szerint a luxusautók manapság ugyanolyan, hosszú távú stabil befektetést jelentenek, mint az ékszerek, vagy a műkincsek. A különleges kiadású, limitált szériás Aston Martinok, Lamborghinik és Ferrarik akár több tízmillió forinttal is többet érhetnek tavalyi áruknál.

Címkék: