Mindenki az Orangeways-t akarja

Pénzcentrum2009. augusztus 12. 13:32

A PTE Hallgatói Önkormányzatai a sajtóban megjelent információk alapján, a Volán szakszervezetek sztrájkkal történő fenyegetőzése után a hallgatók körében felmérést végzett az utazási szokásaikkal kapcsolatban.

Ennek eredményeképpen megállapítható, hogy a diákoknak igénye lenne egy, a jelenleginél színvonalasabb távolsági buszközlekedésre.

A válaszadók nagy arányban a szolgáltatásban a nemzetközi forgalomban referenciákkal rendelkező és a közlekedési minisztériumhoz kérelmet benyújtó Orangeways Zrt. piaci megjelenésében látják a versenyhelyzetet és a kívánt autóbuszos közlekedés megvalósulását!

Ezért a Szegedi, Miskolci, Zalaegerszegi és Debreceni Egyetem Hallgató Önkormányzataival egyeztetve leveleikben Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez fordultak, hogy támogassa az Orangeways egyetemi városokhoz köthető, belföldi távolsági autóbuszos közlekedésre irányuló kérelmét!

A PTE Hallgató Önkormányzatai a versenyhelyzetben látják a színvonal emelkedését és az igények kielégítését. Véleményük szerint az Orangeways néhány autóbusszal történő piaci megjelenése semmi esetre sem veszélyeztetné a Volán Társaságok működőképességét.

Címkék: