Indulhat a Margit híd felújítása

Pénzcentrum2009. augusztus 11. 08:17

A kivitelezői szerződés tegnapi aláírásával és a vízcsőcserével összefüggő munkálatok megkezdésével gyakorlatilag elindult a Margit híd várhatóan 2011 márciusáig tartó felújítása - közölte Lakos Imre, a fővárosi önkormányzat közlekedési tanácsnoka.

A rekonstrukciós munkálatokat a Közgép-Strabag és a Hídépítő-csoporthoz tartozó A-Híd Zrt. alkotta konzorcium végezheti el nettó 20,8 milliárd forintért, ebből az összegből 6 milliárdot az EU ad. A felújítás nem látványos munkálatokkal indul, kezdeti lépésként állványzattal erősítik meg a hidat alulról, hogy a villamosforgalmat áthelyezhessék a déli oldalra, majd ezt követően kezdhetik meg az északi oldalon a munkálatokat.

Szakértők szerint a Szabadság híd és az Árpád híd csak a Margit híd forgalmának 40 %-át tudja átvenni, márpedig a többit valahol át kell vezetni a városon. Temesi Attila, a hivatal alosztályvezetője, aki a Margit híd felújításának projektmenedzsere közölte, hogy a rekonstrukció alatt, az augusztus 21-i közúti zárás után is villamosokkal és pótlóbuszokkal biztosítják a hídon a tömegközlekedést.

Címkék:
strabag, közgép,