Egy tinit ültetnek a bajnok helyére a Hungaroringen

Pénzcentrum2009. július 22. 19:02

A 19 éves spanyol Jaime Alguersuari váltja Sebastien Bourdais-t a Toro Rosso csapatnál. A francia versenyző sajnos nem tudta magával hozni a Forma-1-be a tengerentúli Champ Car sorozatban nyújtott formáját és sikereit, ezért a csapat mást ültet a Toro Rosso-ba a Magyar Nagydíjon.

A számos sikertelen futamot követően várható volt Bourdais eltávolítása, az azonban nem volt ismert, hogy ki válthatja a francia versenyzőt. A Toro Rosso a 19 éves spanyol Jaime Alguersuari mellett tette le a voksát, a fiatal versenyző történelmet írhat a Magyar Nagydíjon.

Franz Tost csapatfőnök elmondta, hogy Jaime lehet a sportág történetének legfiatalabb versenyzője, akinek a bemutatkozását nehezebbé, ugyanakkor különlegesebbé is teszi a teljes szezonra vonatkozó teszttilalom.

"Az első néhány futamon nem várunk különösebb csodát az újonc versenyzőnktől, egyelőre az a célunk, hogy megszokja az autót, beilleszkedjen a csapatba és a Forma-1-es versenyek légkörét. Sebastien (Bourdais) második éve versenyzett nálunk, de sajnos nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, ezért megváltunk tőle." - mondta a csapatfőnök.

Bouradis egyébként négy alkalommal is megnyerte az amerikai Champ Car sorozatot, korábban pedig a Forma 3000-ben is diadalmaskodni tudott.

Címkék: