Siess! Estére óriási dugók lesznek a benzinkutakon - képekkel!

Pénzcentrum2009. június 30. 16:02

Szerda reggel 0 órától nem csak a világpiaci folyamatoknak köszönhetően változik az üzemanyag nagy- (és kis-)kereskedelmi ára a benzinkutakon, hanem az öt százalékpontos áfaemelésnek köszönhetően is. A sorok már most gyülekeznek.

Tumultuózus jelenetekre számíthat az, aki kedd estére időzíti a tankolást autójába, hogy így védje még ki utoljára az áfa és a jövedéki adó emelésének brutális hatását. A benzin literenkénti jövedéki adója ugyanis 103,5 forintról 109 forintra nő, míg a gázolajé 85 forintról 90,5 forintra, azaz mindkét üzemanyag esetében 5,5 forinttal emelkedik a kiskereskedelmi ár. Erre rakódik még rá az öt százalékpontnyi áfaemelés, így összességében a benzin literjéért 13, a dízelért pedig 15 forinttal kell többet fizetni átlagosan. Ez egyben azt is jelenti, hogy a benzin kiskereskedelmi ára a lélektani 300 forintos határ fölé emelkedik, nem is kevéssel.


A szerkesztőségünkhöz legközelebb található kúton, a Mol Árpád Fejedelem útján található egységében délután fél négykor már gyülekeztek az autósok. A sor még nem lógott ki az lekanyarodósávig, de így is akadtak, akik nem bírták kivárni a sort, és inkább a bejáraton kitolatva távoztak. (Ez a manőver egyébként balesetveszélyes és szigorúan tilos!). Reméljük szerencsével jártak egy kevésbé telített kúton, mert este valószínűleg a jelenleg becsült 10-15 perc többszörösét kell majd sorba állnia az autósoknak. Ja, és nem érdemes hajnali kettőig várni a tankolással, mert az árak éjfélkor változnak.

Címkék: