Ilyen még nem volt: hibrid az eladási lista élén!

Pénzcentrum2009. május 11. 16:02

Japánban ma tették közzé az áprilisi újautó eladási listákat, melynek példa nélküli módon egy hibrid modell végzett az élén. A legolcsóbb hibridként hirdetett Honda Insight-ból 10481 darab talált gazdára az elmúlt hónapban, amivel a benzines és a dízel modellek közül sem talált legyőzőre.

A Honda úgy tervezte, hogy méltó vetélytársat állít a bel- és külföldön egyaránt a legnagyobb konkurenciának tartott Toyota Prius-nak, így született meg az Insight. Bár a hagyományos meghajtású autók az alkalmazott technológiának köszönhetően olcsóbbak, az új hibrid mégis kelendőbbnek bizonyult az országban.

A Japánban 19 ezer dollárnak megfelelő jenért kínált autó listaára 800 dollárral alacsonyabb, mint az amerikai vételár. A Japán Automobil Szövetség is kiemelkedőnek értékelte a 10 ezer feletti eladást egyetlen hónap alatt. Az elnök mérföldkőnek nevezte, hogy első alkalommal végzett egy hibrid az eladási listák élén.

A Honda nem ülhet a babérjain, mivel a Toyota rövidesen piacra dobja a ráncfelvarráson átesett Prius-t, ami nagyobb méreténél fogva ugyan drágább lesz, de mégis a legnagyobb versenytársnak tekinthető.

Címkék: