Világcsúcs! 2325 kilométert ment egy tankkal a hibrid

Pénzcentrum2009. április 29. 14:02

A növekvő üzemanyagárak és a gazdasági visszaesés családi kasszákat érintő egyéb negatív hatásai számos autóst takarékosabb vezetésre késztetnek. A legújabb hibrid fejlesztések is az alacsony fogyasztás és a minimális káros-anyag kibocsátás irányába tartanak. A Ford tesztelte a 2010-es hibrid Fusion-t, a végeredmény mindenkit lenyűgözött.

A Ford célja egy takarékos, megbízható, ugyanakkor biztonságos modell előállítása volt. A Fusion Hybrid a teszteken várakozáson felül teljesített. Az egy tankkal a lehető legtöbb kilométer megtételére irányuló rekordkísérletre egy hivatásos sofőr és egy korábbi autóversenyzőt kértek fel, akik egymást váltva vezették az autót.

A számláló a kép tanúsága szerint is 1 445 mérföldet mutatott, amikor elfogyott az üzemanyag, ami 2 325 kilométernek felel meg. A rekordkísérlet még szombaton kezdődött és 69 órán át tartott, ezalatt a sofőrök többször is váltották egymást. A teszt során mért 33,7 kilométer per órás átlagsebesség alacsonynak tűnhet, de a gyári adatok szerint is csak 5,7, illetve 6,9 litert fogyaszt a Fusion országúton, illetve városban.

Korábban: A mai mérnökökön is kifogott a 103 éves sebességi világrekord!

A jövőre piacra kerülő hibrid modell bebizonyította, hogy képes hozzájárulni a tulajdonos pénztárcájának megkíméléséhez, az egyik tesztvezető legszívesebben már most hazavitte volna az autót. A rekordkísérlet során egy normál modellt használtak, semmilyen különleges, egyedi extra nem volt az autóban, a tankot a kutakon bárki által elérhető oktánszámú üzemanyaggal töltötték fel.

Címkék: