Kiállítják James Bond összes csodajárgányát! - képpel

Pénzcentrum2009. április 7. 11:00

Vezetett már Lotus Espirit sportkocsit a víz alatt, szlalomozott T55-ös szovjet tankkal Leningrád utcáin, de láthattuk már Ford Mustang és Aston Martin volánjánál is. Az illető nem más, mint a világmegmentő James Bond, akinek nemsokára megnyílik a sorozatban használt járműveit bemutató múzeuma.

A korszakalkotó Bond-filmekben a nézők évtizedeken át megcsodálhatták a főszereplő extravagáns autóit, melyeket egy brit üzletember pénzt és időt nem kímélve összegyűjtött és bemutat egy kiállítás keretében. A filmben szereplő csodajárgányok között akadt néhány kimondottan emlékezetes darab, különösen nagy hatást tett a nézőkre a Ford Mustang és az Aston Martin.

A rajongóknak már nem kell sokat várni, hogy egy csokorban lássák Bond szuperjárgányait, a megnyitóra az észak-nyugat angliai Keswick városában kerül sor a Bond producer (Albert R. Broccoli) születésének 100. évfordulóján. A kiállításon az autók mellett a 007-es ügynök által használt egyéb felszereléseket és járműveket is megcsodálhatja a látogató.

Ide tartoznak a különleges fegyverek, szokatlan eszközök, de még a szovjet T55-ös tankból is sikerült egyet beszerezni. A kollekció hiánytalan és lenyűgöző, olyan kivételes járműveket lehet itt megcsodálni, melyeket a maguk idejében csak a kiváltságosak engedhettek meg maguknak.

A múzeumi Ford Mustanghoz kapcsolódik a Bond sorozat egyik legnevezetesebb filmes bakija, Sean Connery egy ilyen kocsival menekülés közben behajtott egy sikátorba, ahol azonban csak két kerékre állítva az autót fért el, mire kijött a házak közül az autó a bal oldali kerekei helyett már a jobb oldali gumikon futott.

Címkék: