Hamilton és Britney együtt? Több ezer szemtanú látta!

Pénzcentrum2009. március 22. 12:00

Halhatatlanná vált az uralkodó Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton, miután felavatták viaszszobrát a híres londoni Madame Tussauds múzeumban. Az életnagyságú viaszbábú olyan hírességekhez csatlakozott, mint a közelmúltban leleplezett Britney Spears vagy Barack Obama.

A sportoló sajnos nem tudott részt venni a ceremónián, mivel az éppen ütközött a Pussycat Dolls kanadai fellépésével, ahol Hamilton barátnője, Nicole Scherzinger állt színpadra.

Az alkotók még decemberben láttak munkához, az élethű szobor elkészítése körülbelül 230 ezer dollárt emésztett fel. Hamilton arcának pontos feltérképezését egy 300 pontból álló előzetes vizsgálat és számos fénykép segítette. A múzeum szóvivője szerint óriási az érdeklődés naponta több ezren tekintik meg a szobrokat.

A versenyző a McLaren-es szerelésében látható, egyik kezében a sisakját, a másikban a kesztyűit tartja. A Forma-1-es világbajnokok közül nem Hamilton az egyedüli a múzeumban, a látogatók a brazil Ayrton Senna, a brit Nigel Mansell és a német Michael Schumacher szobrát is megtekinthetik.

A fiatal sportoló villámrajtot vett a száguldó cirkuszban (2007-ben második, 2008-ban első lett az összesítésben), ehhez hasonló tempóban érkeznek az elismerések is. A sportoló a viaszbábu felavatását megelőző héten a királynőtől vehette át a Brit Birodalmi Érdemrendet.

Címkék: